Monday, August 15, 2016

1011 : Memuah Raya Edition 2016

Salam!

Sepanjang pose aritu rasanye takde up pun pasal berbuka dengan sape kat mane sume tu eh. Pemalas namateyyyyy takpelah. Kali ni kite cite pasal #memuahraya2016. Untuk makluman, patutnye kitorang buat #memuahIftor tapi atas macam-macam sebab yang tak dapat nak dikawtim, kite bawak ke depan time raya jelah hehe.

Makanya beraya di rumah parents Ena. Yang tak dapat join adalah Wafa' Iyan, Aima sefamili, Zona yang nun jauh di Penang, serta tidak dilupe Bellan yang beraya di kampung. Gituuuhh. Dengan konsep potluck, kami pun datanglah berbondong. Patutnye aku kene beli sate, tapi sebab bijak namatihh datang kedai lambat setengah jam so sate dalam mimpi jelah. Lantas osmet mencadangkan buat serunding bilis, lalu bergegaslah membeli barang. Dia la yang banyak tolong, aku siap2 barang je hiks.

lepak makan desserts kat dapo hihi

layan Fiya yang friendly. Ena tengah teruja giler dengan selfie stick beliau yang pink ittewww :)


Xiyad terlebih gula pulak kali ni hahahaha



pic sume milik Hj Anul. dari Ena n Keri dalam hempon, malas nak transfer hiks

Beberapa orang je takde, tapi macam satu set jugak kosongnye. Rasa sedikit kurang meriah (nak cakap tak meriah kang tak adil pulak untuk weols semua yang datang ni hihi). Tahun depan moga panjang umo kite sume, bole berkumpul secara complete!

Apepon thanks untuk tuan rumah yang menyediakan lokasi beraya (sebenarnye ade niat nak ajak potoshut kat taman sebelah tapi lupeee pastu ujan lak tu) serta nasik ayam, desserts dan ABC fradoo spesel giler, untuk MatYis the abam Uber yang buat air sedap slurp, Anul yg bawak lemang (aku tengah pikir apsal aku tak tapau lelebih padahal feveret tu), Jard yang bawak buah2an - untuk kesihatan katanyeh ;) dan Sepol... Sepol bawak ape hah? Tatau.. Dan thanks jugak untuk Wafa yang walaupun tak datang tapi tetaplah mengirimkan mekanan tru Keri. Semua sedap! Tapi sis tak dapat nak makan banyak masa tu sebab tak birak lagi. 

Dennnggggggg

2 comments:

zonaku said...

husna mmg time tido eh?
tapi kalau dah namanya memuah.... tetapppp bgambar walau posing dlm mimpi

Masy said...

zona,
entah tak kaji la pulak..

begitulah hihihi