Tuesday, October 18, 2016

1016: Redang Trip dengan kekawan sis - hari last!

Salam!

Memandangkan flight kitorang adelah malam, makanya siang ni bole la ronda-ronda lagi. So pagi ni bangun awal dan bersiap untuk bertolak pukul 7 pagi. Nak ke mana?

Ke Kelantan lah kite!

Rozan la ni nak sarapan kat KB sanun. Apebende yang dia teringin tu aku tak siasat lah, lagipun laki dia drive so aku ok je hahaha. Sepanjang perjalanan tu.. most of the time aku tido kot. Yelah bila berjaga asek nak tengok tpon je, tpon dah la kaput. Tipon baru tak cas lagi so takdelah pakai. Pukul brap eh kitorang sampai kedai tu.. Nak dekat pukul 10 jugak kot. Hahahah perot aku dah meraung ni.

Dia nak mamam kat Kedai Kita, nak makan roti titab katanye. Aku dengau nama roti tu terguling2 perot aku kelakau nau rasanye hahahaha titab titab macam pelat je. Oleh kerana Rozan kata roti tu adelah specialty kat sini, aku pun orderlah jugak tanpa mengetahui cemane rupa parasnye. Sekali sampai..


Roti telur yang aneh. Apsal ade kaya atas tu, apsal kene makan sekali. Aku ni dah la kenot eat telo gitu kalau takde kicap, skali kene makan pulak dengan kaya. Masya Allah seswatuuuh. Rasa dia nak kata takleh telan, tidaklah. Tekak aku kan so far alhamdulillah terima saja. Tapi untuk ulang makan lagi mende ni memang taklah. Hahahaha! Eh tapi kan, roti tu sedap ok. Maksud aku kalau dia hidang roti tu saje, memang sedap. Terasa planta nye sedap hoi, dah la rotinye gemok.

Yang bawah tu pulut sambal katanye. Aku gigit, terus tenung - mana sambalnye tah? Pastu Rozan eksplen, kat Kelantan sambal tu sebenarnye serunding. Laaaaaaa haulawala... Hmmmm k.

Lepas sarap, kitorang terus shoot ke Pasar Siti Khadijah. Aku konfiden je jalan-jalan kat situ bawak RM60 je. Memang takde niat nak soping dan tak bergaji lagi pun masa tu sobs. Memula beli kuih..

oleh kerana aku nak snap pic ni, aku pun beli la kuih kat acik tu. Kuih ku singgit 3 ketoi. eh ye ke 3. eh ke aku beli RM2. ntah.

Naik atas gi jamban dulu. Pastu saje nengok Rozan soping tudung soping kain. Aku tengok tudung bling bling macam rugi lak tak beli. Oklah beli satu. Pastu lepaaaakkk... tertengok pulak kain kat patung. Alamak berkenannye. Siot lah. Tapi aku senyap jelah. Sekali Rozan bersuara.. "takpe citah, pakai duit orang dulu la. rugi kalau tak beli. kat KL camni RM80 okeh". Eieieieieieieieiei oklah, ameklah satu. Dah amek satu, eh eh kaler satu lagi ni pun cantek gak. Tengah aku dilema nak memilih, Rozan sambung lagi "amek jelah dua-dua dah alang2 tu. kan dah kata pakai duit orang dulu". Eieieieieieieiei akhirnya yeaaaahhh tak pasal-pasal RM80 dua pasang kain berhutang. Hahahaha

Dah setel kat situ, kitorang shoot ke AEON KB pulak. Kahkah macam kat sini takde AEON kan. Eh sukatilah. Sebenarnye kitorang ade tempah kek kat sepupu dak Cecek kat KB, so nak jumpe makciknye amek kek kat situlah. Kek untuk birthday girl Rozan dan birthday boy suaminye kihkoh. Ayoh!

we wuz here

happy bday gais! moga dikurniakan rejeki yang melimpah ruah dari pelbagai aspek kehidupan. ambuoih ucapan dah macam nak anto report lolz


mekasih makcik pakcik anto kek :)



Esah pun dapat jumpe rakan sekerja AEON kat sanun. suke takkkk (tapi takde la gambo kawan dia dalam ni hiks)

Dah setel makan, solat and birak (akulah tu hahaha), kitorang terus shoot balik Ganu le. Ade satu keinginan aku belum berjaya dilunaskan, jadi masing-masing sedaya upaya berusaha merealisasikan impianku. Masya Allah thanks Allah for this kind of friendship I tot I'm not worth having it ape aku merepek ni hahaha. Terharulah saye! 

Ke Warung Pok Nong la kite! Aku nak mamam sotong goreng tepong. Sotong sotong sotong. 


muka terharu

kaki yang cedera semasa di Redang
tapi kan. aku masih lagi tak reti makan telo sotong. macam yek je.

Semua skali brape eh aritu. Lupe dah. 

Dah abes makan, tengok ade masa lagi so kitorang decide lepak jelah tepi pantai. Selfie selfie membuang masa. Tak jejak sampai air sanun, kang basah pulak.






Setel posing, teruslah shoot ke airport. Sementara tunggu cek in, cas kejap hp kat tiang. Dah masuk, skali flight delay. Takpelah redo. Sampai KL pukul 11 jugak kot. Amek kete kat Putrajaya, terus shoot balik Shah Alam. Lagi satu masalah aku ni, mesti sesat kalau nak balik Shah Alam dari Putrajaya. Ntah apsal tah. Kali ni sampai ke Sepang peginye. Sibbaik familiar jalan kat situ. Dah laaa malaaaaammmm.. sakit perooooot. Adoyai.

Apepun alhamdullah sampai Shah Alam sebelum pukul 1. Esok nak keje!

Sekian. Tamat pun hehehehe

 <3 p="">
pic yang menjadi kutukan hahaha

No comments: