Tuesday, September 27, 2016

1013 : Redang Trip dengan kekawan sis - hari ketama dan kedua

Salam sis and bro! 

Dah sebulan trip ni berlaku (?) baru ni ha hegeh2 nak update. Sekarang ni macam malas2 kan nak update blog. Sebab rasa macam takde orang baca ke apetah. Tapi bukankah bagus macam tu, ni kire macam diari la ni hihi. Teringat pulak laa kan ade sorang blogger yang femes katanye tapi aku tak kenal pon cakap orang yang tulis blog takde tema or takde fokus nak kutip duit melalui blog ni kirenye syok sendiri. Like hekeleh. Oklah tu syok sendiri daripada syok kat kau! 

Tetibe emosi. Hahahahahahaha!! 

Ok sambung.

Pada 25 - 29 Ogos yang lalu, aku dan kekawan telah bersepakat untuk bercuti-cuti mesia ke Pulau Redang. Well this is not my first time pon, tapi takpelah. Punyelah taknak ketinggalan, tu yang ikut gak tu hehe. Up gambo jelah. 

Btw perbelanjaan iols untuk bercuti (sahaja) adalah:

tiket ketebang = RM45 return
bilik termasuk pakej snorkeling = RM300 ke 350 eh lupe dah
sewa kete (sekepala) = RM.. errr lupe. 70? 50? 30? lupe!

25hb tu flight kitorang dalam pukul 3 kot gitu. Sampai KT dah petang. Memang saje nak sampai awal supaya esok bole gerak pepagi gitu. Check in, gi makan kat foodcourt sebelah je, takde kete pun nak gi jejauh hihi.

26hb bangun sesubuh dan bersiap. Nak kejau (bukan le kejau bebetul) feri paling awal.

tiket-tiket yang diperlukan

pukul 8 lebih gitu, naik feri. perjalanan 2 jam kalau tak silap sis. aku ape lagi, tido ah. dah abes tido, naik atas pulak

dah nak sampai darat

kitorang dapat bilik yang mengadap pantai gini. masya Allah sedapnye mata memandang, sedap lagi mata yang tido malam tu wakakakaka

stay kat Redang Lagoon - tempat sama gak macam masa aku pegi dulu. biliknye ok la tapi toilet dalam bilik tu cam sedih pilu-pilu sikit
 Petang tu lepas lunch, kitorang gi snorkeling lah ape lagi nak dibuat kan.. hehe

mestilah posing kat boyan





saje la nak cakap gak. aku period masa ni, baru jugaklah hari seken ke third tah. tapi sebab aku ni pelik sket, makanya hari third tu biasenye baru nak heavy flow. memula macam taknak snorkeling je tapi ntahlah ku tak sanggup melihat hahahaha! sibbaik takde jerung

gamat aneh berjurai2 yek

takpe.. bukan aku sorang je yang period masa ni akakakakaka

dah setel snorkeling. time ni dah rasa pening kapla, macam mabuk laut lak adeh

Balik bilik, mandi mandi, baring jap.. Pastu tetibe member datang bawak asam. Alaaa so asam sweet sangattt. Aku pun ngap ngap pastu plingggg dengan izin Allah, alhamdulillah ok :)

Kot tak rugilah sis. Dah la malam tu BBQ. Hihi

rasa macam dah awal dah kuar, rupanya ramai dah start makan pun. cehhss

BBQ kat sini aneh sket, memang bertemakan kau yang nak makan kan? kau panggang sendiri. So kitorang dengan masyarakat yang lain pun bersosial laaa demi nak bakau haiwan2 sekelian. Takde la konsep datang lalala pastu tau nak cekik je lol. Ade jugak grup yang datang lambat sket, memang semua dah setel. Takziah bro.

aku aim sotong je, yang lain tu biase2 je keinginanku hii


bergilir2 pls

Malam tu takde buat apelah pun. TV pon takdak untuk ditonton. Makanya lepak borak-borak(lahsangat) pastu tidoooo. Aku dengan Liana dok loteng so memang lazatlah tido. Aku la. Dia takleh tido katanye hahahahaha

Next!

Wednesday, September 14, 2016

1012 : Macam tu rupanya perasaan dilamar :)

Salam! 

Sebelum den sambung, nak cakaplah sebenarnye mimpi ni terjadi lepas semayang subuh. Aku kan suke tido lepas subuh HAHAHAHAHA mampos pangai terhape2 bile la nak berubah hmmmmm

So kisahnya aku dengan kekawan sekolah yang kamceng berlima tu pegi la jenjalan (pada awal cite tu lah). Lepas tu tetibe pulak aku dah ke tempat lain yakni pegi U kot. Ke kolej tah? Tapi tempat belajau le. Pegi dengan Kakak Ostajah. Pastu masuk kat area  lobi ke apetah, bukak je pintu kebetulan ade sorang senior (dalam cite ni la) lelaki kebetulan tengah main kejar-kejar (????) dengan kekawan dia dan lalu kat situ. Sekonyong dia ternampak kakak ostajah, terus dia berenti. Nak ngorat lettew. Aku pulak macam terkejut sebab kisahnye aku ni suka dia laa tapi aku pun tak tau gituuhh.

Pastu tah mamat ni macam tau kot aku ada rasa bitter di hati, dia pandang aku pastu macam kuar stetmen yang seolahnye nak kata dulu dia try aku, aku takmo. So sekarang dia nak try kakak ostajah. K fine aku pun gelak2 jelah - gelak bitter. haahahahaha. Terdengar laa dia tanye kakak ostajah skolah mane la ape sume. Aku plak dok tepi tingkap usha orang yang lalu lalang.

"haih takkan la sampai nak try apek cina tu kot" kata mamat tu
aku gelak je "tu laaa kan. punye la frust, asal boleh je janji dapat"

Ops.

"haa dah macam ni baru nak mengaku suka abang" katanyeeeeee. Time tu aku diam jelah sebab kiranya aku pun tak sangka yang aku suke mamat tu. Lantas tersedih la dalam hati menangisi jodoh yang akan berlalu pergi - lagi. Huhu.

Tengah aku dok layan hati yang berlayar lara ni, tetibe mamat ni dok sebelah aku. Pegang tangan aku kat area pergelangan tangan tu - pegang lembut jelah bukan genggam tu. Aku diam jelah pulak, mebi sebab lara di hati tak koser nak bereaksi kot. Pastu aku tengok dia keluarkan jam tangan aku. Aku ni di alam nyata kalau amek wuduk ke ape, aku bukak jam tangan tu pastu cincin aku selitkan kat jam tu. Paham eh bole bayang eh. Bila tengok jam tangan aku ade kat dia, aku macam ehhh cemane pulak bole ade kat mamat ni. Watever gua tengah tacing ni.

Memandangkan aku dah nampak dia pegang jam tangan aku, aku expect dia nak pakaikan la kot? Sejenis gesture untuk memujuk la agaknye. Aku malas nak perati dia pakaikan jam tu so aku melemparkan pandangan ke luar jendela gituh. Tetibe jee.... Pling pling plinggggg

Dia keluarkan 3 bentuk cincin. TIGA eh. Pelbagai design pulak tu hahahha! Pastu dia sarungkan kat jari hantu (motippp) tapi tak lepas (motiiipppppp). Aku cabut balik pastu sarung kat jari manis. Alhamdulillah le muat tapi cam longgar sket - amende lu sembang ni saiton kalau dah longgar tu tak muat leee lolz. eh ke kalau tak muat tu maksudnye ketat? eh lantaklah.

"betul eh kat sini?" tanye aku sambil tunjuk tangan aku kat dia. Dia senyum. Dia kata dia dah lama nak bagi, tapi sebab aku macam... ko tau ke pangai aku di alam nyata ni? Aku memang bole je berkawan dengan lelaki tapi nak going deeper tu bukan semorang boleh pegi. Deeper ke dalam hati lah!

Pastu aku macam.. eh betul ke ni?

"abang Wan ni betul ke nak bagi kat orang cincin ni?" kata aku sambil pegang bahu dia. Ambuoih. Sibbaik mimpi.
Beliau menghela napas panjang. "abang memang nak bagi Ctah.. abang tak kisah walaupun jodoh abang ni hitam." 

Pastu aku nanges. Dan terjaga. 

Sekarang ni aku tengah tak paham yang ending tu. Aku nanges sebab terharu keeee ataupun sebab mamat tu kata aku hitam? Cilake betul tunang aku ni. Tahukah dia hitam tu menawan? Racist! #tetibe

   ---------------------------

Aku ingat lagi weh muka mamat tu. Macam penah nampak je di alam nyata ni. Sape tah? Aku rasa macam ade iras Aie kumpulan Spider tu tapi abang Wan ni tinggi lagi sket. Muka nakal-nakal bila senyum. Kulit takde la putih mane pun, sedap je kata aku hitam phuiiik. Tapi kalau di alam nyata ni mebi aku tak taste kat dia la kot, cumanya masa dalam mimpi pagi tadi macam rasa... boleh laa.. Likeable. 

hah macam muka Azahari (belah kanan) pun iye

So persoalannye sekarang. Di manakeh Abang Wan saye??? Maneeeeeeeeeee