Thursday, April 27, 2017

1027 : Misi Mencari Rangga ~ Jogja Trip - 2nd day

Salam!

Oleh kerana nak mengejar matahari terbit di Gunung Merapi, kitorang kene gerak dari hotel around 4 am kot? Being me yang gelabah bab timing ni opkoslah aku bangun sejam awal. Huahahaha kot laa nak terbirak ke ape kan. Tapi ngantok namatey laaaaa.. aku ni kan pesen takleh tido kalau berpindah tempat tido. Sobssss so sepanjang perjalanan ke Merapi sanun memang aku balas balik ah tido tu lol. Perjalanan sejam lebih kalau tak silap akulah.

Sampai sana, solat subuh dulu pastu gerak! Naik jeep. Ai tak penah naik jeep ok #peghak #jakunisme

masa kitorang sampai, ade sorang pakcik ni baru lepas solat. tiada dalam pic. hehe
 


wegais again

subhanallah cepat!


merenung merapi

subhanallah lagi!

memasing muka tak mekap donno doncare

geletek merapi ting ting ting








bunga2 yang katanya hanya ada di kawasan gunung merapi iniew. tapi yang kaler2 tu dorang celup laaa..



bunker ni tempat perlindungan la kalau tak silap aku. betul la kot. malas nak gugel


nice


Sebelum semorang yang lain tu bergerak, baik kitorang gerak dulu. Turun.. singgah ke Batu Alien. Hahahahahhaahha nak tergelak aku. Eh dah gelak pon. Singgah posing je..


ade rupa alien ke? #berpikir

gituh posing

aciaq tak bawak ayaq

bukan jeep weols

Dari situ, singgah ke salah satu rumah yang terkesan dek ledakan merapi tu dulu. Ade beberapa rumah kot tapi Jarot bawak ke satu rumah ni lah. Aku tak ingatlah amende, rumah penghulu dorang kot dulu. 


sekali ade rombongan sekolah jugak daaaa


masuk free je tapi kot ade nak hulur, hulurlah









Masa ni sebenaunye aku dah lapau giler. Dah pukul 10 pagi tak sarap lagi weh. Rasa nak mengamok tapi tatau nak amokkan sape hahaha! Tapi kene tunggu sampai ke Kalibiru gak baru boleh makan sebab takot tak sempat ke apetah. Hmm k fine #tegukairmasak. Jomlah ke Kalibiru!

Korang, aku sebenarnye tak ingat bayaran masuk tu sume brape tau. Makan, bayau untuk gambau tu sume.. kahkahkah melayu tak aku? Melayu bukan.. ok layan gambau yok!

nak menyampai ke sini ko tengok kemain curam lagi hah

nak panjat lagi curam

mengah!



Kat sini ade 4 (kot, tak silap akulah) spot untuk amek gambau kat atas pokok tu. Ade pakej2 la.. ikot mane yang ko mampu bayau. Kitorang pilih spot kedua kalau tak silap lagi skali huahaahhaa! Sementara nak tunggu turn kitorang yakni sejam lagi, makan dulu ah. Hakak lapau ni hawauuuu!

kedai makan. singgah!

interior. lama gak la dok krik2 tunggu orang amek order. mencabar kesabaran betul lah, orang dah la lapau

aku amek ni sebab ni yang paling murah huahaha! harga tak ingat, nama pun tak ingat. sedap ke? biase je..

tempe goreng ni alih2 dia letak atas meja. panas2. orang yang lapau jangan disorongkan makanan, memang diterjah walaupun banyak tanda soal dalam kepala. oh ini kene bayau eh, bukan free

tempe berjagung!

Done makan, tunggu beberapa minit pastu turn weols! Boleh naik berdua, bersatu, berdua satu ikotlah mane2. Aku memula berdua dengan bam Diman, pastu bersatu. Gambau!

huuuuu tengok dari bawah rasa macam eh eleh apelah sangat khen

ramai tengah tunggu ni

masih rasa macam ok i kendu dis

cepatlaaah turn aku, dah la tak birak lagi (rasanye)
aku tak kentut lah!

ok naik. berduet dulu

pastu bersatu

aku cuak laaaaa sebenarnyeeeeeeeeeeeeeeee

patutnye lutut tu depan lagi, tapi takleh aaah aku takot huahahahaha bodo betul

Dah setel semorang bergambau, bayau untuk gambau pastu terus dorang transferkan gambau2 tu dalam hempon weols. Senang. Pastu jom ah kite ke next stop iaitu Pantai Parangtritis. Ini pun dah balik baru aku tau pantai ni ade jugak memunculkan diri dalam AADC2. Hahahaha ngek betul. Jauh perjalanan.. berape jam tah. Aku macam biase le tidooooo

cam hawau kentaki undur-undur hahahaa

lalu kat kawasan empangan, masa ni dah start hujan dah


sampai dah. cek in! pape hal solat dulu..

macam semut mengurung signboard

panas nak mampos, tak koser nak pegi sampai ke pantai sane huhu


lepak bawah pokok ah



Kat sini dorang makan bakmie kalau tak silap. Aku beli air kelapa je - rupenye air kelapa pun sama harga dengan bakmie. Hawau tidak lol. Takpelah, aku tak selera makan sangat tu pon sebenarnye sebab tak birak lagi. Sobs



Dalam pukul 5 macam tu, gerak lah semula ke hotel. Lepas solat, kuar balik ronda2 kat area Jalan Malioboro tu. Nak cari makan pun ye. So.. ayohlah anak-anak muda!

Ann nak makan bakso. Kitorang ok je. Round-round macam nak mampos pulak cari bakso tak jumpe2 hahaha! Akhirye ketemu juaaaa makan kat lesehan ajer

wefie wajib

bakso mi. tak ingat harga. murahlah kot, tepi jalan je kan

ronda lepas makan

masuk mall, ade boboiboy pulak hahahaha

dark choco mc flurry. nak!!!! tak kire! *masuk barisan berator*

dap!!!
Sebelum balik hotel, singgah beli makanan (lagi! budak2 ni tak kenyang ke hahahaha) kat kedai-kedai tepi jalan tu. Saje laa nak rasa makanan unik2 kat Jogja katanye. Baiklah! Saye folo je hehe


apetah ni

kat sini ade jual kopi joss. kopi joss = kopi yang dicelup arang panas ke dalamnye. makanan dan kopi semua ditapau, makan kat hotel. sebab balik ni kang nak diskas perbelanjaan hangus hari ni dan aktiviti esok

sibbaik ade meja kosi depan bilik. inilah tempat kitorang makan, buat kira-kira dan diskas memening kepala sampai abes trip hahahahha. oh btw kopi joss tu yang seblah botol mineral. nampak ade arang terapung tu?

aciaq buffering tengok perot diman hahahahaha

tak tau laa aku amende nama nasik ni. lupeeee tapi yang ni je kot sedap, sebab tu aku snap pic
Dah abes makan, kira-kira, bincang diskas (eh), kita tamatkan mesyuarat tersebut. Masuk bilik, mandi birak segala.. send send pic.. update ape yang patut.. iron tudung.. pastu beradu lah. Hehehehe

-bersambung ema maembong!-