Thursday, March 02, 2017

1022 : Trip Sejuk-Sejuk Osaka - Bahagian 3

Hari ketiga. 

Pagi ni kitorang chill-chill je sebab lokasi pertama untuk diterjah tu dekat je dengan tempat tinggal weols. Yakni Osaka Castle. Dari bilik kitorang dah boleh nampak ia berada nun di sanun seberang sungai. Indah sangat! 

Lets jalan! Dah la baru lepas ujan, sejuuuukkk gileeerrrrrrrrrr trrrrrrr


subhanallah.. mekasih Allah bagi saye peluang tengok mende2 ni


tu dia!



"Osaka Castle is a Japanese castle in Chūō-ku, Osaka, Japan. The castle is one of Japan's most famous landmarks and it played a major role in the unification of Japan during the sixteenth century of the Azuchi-Momoyama period" - source :  wikipedia

Harga nak masuk brape tu korang gugel la eh, kitorang pakai tac n go tu je senang. Bangunan ni 5 tingkat (well obviously), korang kene naik tangga untuk ke atas. Time turun je bole guna lif. Mrasa gemok-gemok sekelian kene bersenam dalam ni hahahaha


Dalam castle ni takleh amek gambo (too bad sobs) so... yeah. Tapi kat tingkat 5 ni bole kuar kat beranda, dan boleh la bergambau. Yeaaaah


kot la ade orang nak terjun khen




Memandangkan weols ade agenda lain selain daripada masuk castle ni, so takdelah lama-lama sangat kat dalamnye. Ada antara kitorang yang pegi cari subinier. Macam aku, selain nak riki2 gak kot ade yang kenan dan ok harganya, aku dah aim nak makan green tea ice cream. Ye aku tau cuaca sejuk, tapi.... kessah kew? Leulz


comeeeeeeel sangat! tapi memandangkan bawak duit ciked je, kite snap pic jelah hahahaha

hakak datang padamu sayaaaannggggg *polok eskrem*

bahagia nau!

Setel makan eskrem, aku tengok dah nak start ujan balik ni. Bebudak lain dok lambat-lambat lagi, so aku dengan opismates hok jantan2 ni jalan la dulu. Balik bilik, ready untuk lunch skali solat jamak. Aku sempat birak kot masa ni tak ingat dah hahaha! Setel sume tu, kitorang pun gerak ke destinasi seterusnya...


kiri kanan kiri kanan hang kata hang nak kurus kan

Tempozan Ferris Wheel. satgi kite naik eh.

"Tempozan Ferris Wheel is located in Osaka, Japan, at Tempozan Harbor Village, next to Osaka Aquarium Kaiyukan, one of the largest aquariums in the world. The wheel has a height of 112.5 metres and diameter of 100 metres." -  lebai wiki



beratur nak naik mendalah ni. Santa Maria Cruise. yahuuuu


500 yen beli takoyaki (share) dengan latte. dah telan tetibe opismates tanye halal ke idok. errkkkk hmmm *solat taubat*

sejuukk gilerrr.. sape tengok fb sis masa ni ade la aku up vid




tahan je sejuk demi segugus gambau

bukan saje2 belit idong tu, memang kene buat kot tak beku laa idong bollywood sis

jematan dua tingkat






bila ingat2 balik, ni kali ketiga kot aku amek gambo dengan sauh. kat Odaiba skali, Macau skali, hah ni kat Osaka pulak #TeamSauhKuLabuhkanDihatimu

Dah selesai meronda naik cruise, sekarang kite naik ferris wheel pulak. Kalau datang dengan pasangan, bole le naik gondola sekapel (untung laaa). Yang bujangan cam kitorang naik le beramai2... gituh.

sebenaunye ade gambo2 aku tengah rolling eyes sambil pakai liptik ni tapi kalau aku ubuh kang.. takut korang mimpi ngeri je nanti hahahahaa

we gais

ujan dah masa ni

tak nampak hape dek



Lepas tu kitorang sambung round-round kat Tempozan Market Place kat seblah tu. Shopping komplek laa kata.. amende aku beli kat sini eh.. earphone rasanye. Mane aku letak tah?? *tetibe terkenang. Dalam ni ade Legoland Discovery Centre. Nak masuk, bayau laaa hahaha. Cam aku, amek gambau kat luau pon jadik le..





ape niiii snap gegau isk





Konon lepas balik ni nak sambung jenjalan lagi la. Tapi setelah berkira-kira.. aku rasa tak koserlah. Nak birak lagi (dah la dok tahan dari siang), nak mandi, nak solat nak tido arggghhh dah la susah nak tido huhuhuhu. Sudahnye masa dorang dok serbu 7E ke apetah tu, aku terus je balik hotel sorang-sorang. Terketor2 sis sebab glove dah basah lencun kene hujan.

Balik tu aku macam hari-hari sebelumnya, gi la rendam kaki dalam air suam. Tapi kali ni apsal tah air tak panas. Aku macam aikkk like seriously?? Rupanya.. tangan kaki aku sume dah kesejukan melampau.. sampaikan tadah tangan dengan kaki kat bawah air panas melecor tu pon rasa biase je. Neves aku.. huhuhuhu

haha gambo sebelum sampai Osaka Castle siang tadi

siyes weh sebenarnye dah rasa nak menetas sangat masa ni, tapi bila duduk je atas batu tu terus terbantut. huhuhuhu

K bersambungggggggg

1 comment:

tiga lalat said...

bahagia nau letteww., ammvoii cik masy ;p