Tuesday, April 25, 2017

1026 : Misi Mencari Rangga ~ Jogja Trip - 1st day

Ya Allah dah berbulan-bulan baru le datang mood nak up entry baru adeeh hahaahha! Oklah teruskan saje. 

Pada 20 -  25 Januari yang lalu, aku dan beberapa ketoi blogger otaiz seramai 3 ketoi telah bersepakat membawa berkat untuk ke Jogja. Mendebarkan ciked sebab dalam 3 orang ni, aku kenal dan biase dengan Ann je. Yang lagi dua ketoi tu kenal gitu-gitu je. Ni kang buat pangai bukan2 memang aku pangkah hahaha! 

Pendek cite, flight kitorang... pukul brape eh.. 2 lebih kot? Dalam flight, aku dok sebelah Ann. Tak sure aku tido ke tak sebab dalam bas masa nak ke epot tadi, aku dah bantai tido dah. Hmm

kemain lagi siap bawak buku. ekceli buku ni dah lama order kat bro Sudd itew tapi hari kejadian ni la baru mendapatnye hah. 
we gais yang terlibat. Ann, aku, aciaq dengan diman
Sampai! Masa ni kat Jogja ujan sudah. Ujan memanje jelah.. masih mampu diredah penuh redho.

selfie laju2 takut kene halau (tapi macam takde sape halau pun)

alhamdulillah.. akhirnye sis ke sini jua
Amek beg sume (oh aku sorang tak cek in luggage sebab kedekot hahaha so bawak bekpek je), kuar epot dah terus nampak supir weols yakni Jarot. Bab supir, hotel tiket sume Ann yang uruskan, kitorang bayau je. Hebat bukan beliau? Hehehhee

Dari epot, dibawa kitorang gi beli simkad dulu. Macam biase, aku je yang tak beli sebab kedekot 2.0 huahahahaha takde motip untuk aku beli pun, pakai jelah wifi hotel hehe



jarot berbaju kuning

dorang dok pilih simkad, aku perati alam sekitar jelah
Done beli simkad, Jarot mencadangkan kitorang ke Sellie Coffee. Korang tengok #AADC2 tak? Kedai ni jadi lokasi pertemuan yang tak terduga(lahsangat) kau ku lihat merenung manja (waklu). Pertemuan antara Rangga dan Cinta setelah 14 tahun berpisah. Sobs.

bukan yang ni. ni saje snap sebab cantek hiks

nindiaaaaaaa

yang terbabit

meja Rangga - Cinta tu yang belakang kitorang. tak bangun2 hawau betul, tak dapat nak menghayati watak huwaaa

Rangga, yang kamu lakukan ke saya itu - jahat.



tak berani laa aku nak minom kopi. order alpukat sajork


cam biase #FromWhereIStand

malu weh nak masuk dalam kaunter amek gambo. hahahha maluuuuuuuuuuu
Dah setel posing pe sume, kite ke lokasi penggambaran seterusnya iaitu restoran Bu Ageng. Tahukah anda aku dah balik Msia baru pasan restoran tu pon ade termasuk dalam filim? Kahkah bunguks


macam familiar je wajah2 mereka ini hmm

muka depan

masa ni cam terbuduh2 berpikir kenape kite makan kat sini? kenape why why

dah malam2 makan nacik aduihhh. ape ke tajuknye pun dah lupe. dah lupe tajuk, mestilah lupe jua harganye. kihkoh what u ekspek ferom mi



Dah kenyang terbuntang, moh le kite balik hotel. Hotel bertajuk Grage Jogja Hotel. Ade dua tempat, tapi di lorong yang sama. Kitorang nye ke dalam sket. Ah meh lah tengok.

posing lak dak aciaq

mekasih eh anto beg ke bilik

dari luar

dah tengah malam kot masa ni, sunyi je

katil weols. meols cop belah kanan hiks


besau gaklah alhamdulillah selesa

yang penting ini lah. 


siap ade ruang bermesyuarat lagi hahaha
End of #day1. Bersambung.. 

3 comments:

tiga lalat said...

best kann jogja., ade amek sunraiss tak kat borobudur tuuh cikmasy? ;p

Masy said...

en me,
best! kat borobudur kitorg pegi tgk sunset.. nanti cite di entry kemdian2 hehe

Jati Wijaya said...

Assalamualaikum wr wb.

Sebelumnya saya mohon maaf bilamana Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan kerana posting saya. Salam perkenalan saya Jati dari syarikat pelancongan Ganesha Jogja Tour & Travel. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong kat Jogja sila kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

Kami bagi harga yang berpatutan dengan service best kerana kami handle terus dari Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong ke Jogja sila kol / sms / whatsapp saya +628985101301, bole juga email ganeshabantul@yahoo.com. Tanya2 dulu tidak mengapa..

Kami juga sedaiakan kereta sewa (all new avanza, xenia, innova, etc) / van (elf, travello, dyna, hiace 11-17 seats) / bus (29-50 seats) dengan harga yang berpatutan. Harga bole sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.

Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:
(pakej lain sila whatsapp)

Day 1
● Tebing breksi
● Kotagede (kilang silver & chocolate)
● Parangtritis beach
● Manding (leather arts)
● Alun2 selatan (sepeda & becak lampu)

Day 2
● Merapi lava tour
● Borobudur temple
● Kalibiru

Day 3
● Timang beach
● Cave tubing pindul
● Pinus Forest
● Bukit bintang

Day 4
● Drop off to airport

Harga bermula dari:
RM 589 (ALL IN)*
RM 439 (exclude hotel)*

*kos kira dalam 1 ringgit = 3500 rupiah, kos hanya estimasi sahaja kerana nilai tukar naik turun
* kos kira dalam 5 pax, lagi ramai lagi jimat, lagi sedikit lagi mahal


Pakej termasuk
● Kereta Sewa AC standard pelancongan (Grand / all new Avanza / Xenia untuk 2-5 pax, Isuzu elf 11 seater untuk 6-11 pax, Isuzu elf 16/17 seater untuk 12-16 pax, medium bus 31-33 seater untuk 17-33 pax, bigbus 44-54 seater untuk 33 pax lebih)
● Hotels *2 selama 3 malam (termasuk makan pagi)
● Supir / Pemandu
● Makan supir
● Parking
● Entrance fee sesuai itinerary
● 4x4 jeep merapi (kongsi 4 orang)
● shuttle menuju timang / kalibiru, kalibiru bilamana guna van harus naik ojek sepeda motor
● Dinner and lunch sesuai itinerary (halal meals)
● Air mineral
● Insurance

Exclude:
● Airport taxes
● Gondola ride bilamana pergi timang
● Personal expences (laundry, pulse, shopping etc.)
● Menu tambahan untuk dinner / lunch
● Tips untuk driver (seikhlasnya)

Note:
Harga dapat berubah setiap masa
Harga tidak berlaku bagi high season

>>> Untuk pakej pelanconga jogja yang lain sila jangan sungkan kol /whatsapp +628985101301 (FREE).
>>> Email: ganeshabantul@yahoo.com
>>> Facebook: www.facebook.com/reviosta (Jati Wijaya)

Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

Wassalamualaikum Wr Wb