Tuesday, May 23, 2017

1034 : Trip Melaka Bandaraya Bersejarah - Day 1

Salam gais! Terkejau2 aku nak apdet hah. Hahaha ok lah sambung pulak dengan trip Melaka awal bulan lepas dari 7 - 9 April nan lalu. Peserta2 sama je - geng Jogja aritu plus Kak Ungku kite nak menyatakan hasrat nak folo. Wegais on jewww

Lepas sesi kutip mengutip dan brekpes di umah Kak Ungku, kitorang pun bertolaaaak~~

gegadis kat belakang. Diman dengan Aciaq kat depan, tak koser le haku nak snap pic dorang hahahahaha

Memandangkan plan asal nak nyinggah Mini Malaysia sudah dikensel, makanya kitorang pun teruslah beli lunch. Mak aku blanje dorang makan nasik arob kat Dima. Ingatkan nak makan kat situ terus, skali dorang tutup daaa sebab nak solat Jumaat. Bole tapau je. Bolehlah, janji dapat makan. Lepas tapau, terus shoot ke hotel. Hotel Euro Rich nama diberi. Kemain lagi hahaha!

sementara nunggu cek in

kami yang terbabit

bilik gegadis. ini katil aku dengan kak Ungku

Ann memilih ruang peribadi. gituuhhh

tengah2 ade tv. malam kedua baru tau bole pusing2 itu papan hahaha

aku nebes je memula nengok pintu dinding kaca ni. tapi ok lah tak nampak bayang

Lunch kat bilik kitorang je, sambil layan filem apetuh.. alaaa lupe dah. Esok Untuk Siapa kot. Setel makan, dorang solat ape sume, pastu teruslah bergerak. Aku cadangkan kitorang setelkan naik Menara Taming Sari dengan River Cruise hari ni sebab esok dah sabtu kompem lagi ramai orang. So marilah kite naik MTS! Aku jakun weh tak penah naik! Wihuuuuuuu #gembirabagaikanpelancong

terkerat lak kepala Aciaq

ni masa beratur nak naik
Lepas naik MTS, dorang masuk Muzium Samudera tu. Eh betul ke namanye tu. Muzium yang kapal tu.. tau laa kan. Aku dengan Kak Ungku tak masuk. Aku tak masuk sebab dah penah masuk, Kak Ungku sebab tak minat huahahahha

masa dok tunggu dorang, posing la sepam

lepas dorang kuar, posing lagi haha

otw nak gi naik cruise, posing lagi. hahhahahahaha

nak beratur naik river cruise pun sempat posing. memang dasar huahaha






Dari area river cruise, sambung jalan kaki ke Jonker Walk. Sambil-sambil tu posing ciked. Sebelum tu ade singgah kedai lukisan ni, kak Ungku n Ann tempah potret gituh katako. Subinier lain sket laa kan..

bukan potret ni okeh

selamat datang mabuhai kawanku



rasa bangga2 ayam gituh menyaksikan keindahan Melaka tanahair sistur yang indah dan bercahaya2 inniew


tak masuk pun




pakcik tengah karok


tak sure senam ke menari, tak pasan

singgah makan asam pedas kat situ. aku amek ayam. tapi tak abes makan pun.. sebab sebenarnye haus namatey

kemain khusyuk para pelancong mentekedarah hahahaha

ni haaa yang aku nak sangat tuh! bile start pasang niat je, berkoyan orang beli mendalah ni lalu lalang depan mata. eieieieieie jengkel! hahaahhaa

Dah abes round, singgah balik kedai lukisan tadi. Balik bilik, mandi2 pastu bebudak laki mai bilik tengok tv sambil beborak. Lepas tu.. tidorlah wahai permaisuri dan permaisura. Esok bersambung!

Wednesday, May 17, 2017

1033 : BerTeater di KLPAC

Salam gais. Rupanya aku tak penah cite eh ape2 pasal KLPAC. Makanya entry ini akan mengisahkan pengalaman aku tengok teater di KLPAC pada 18 Mac nan lalu - dulu masa memula gi KLPAC aku tengok orkestra gituh. Oh btw aku pegi ni sebab diajak oleh budak umah aku - masuk free laaa kalau bayau idok le sis nak pegi lulz #SisBajet

Layan pic lah.

otw

snap pic dulu sementara tak ramai orang ni hihu

baju kakak ostajah bagi, tudung pun dia bagi gak huahaha #sponsored #macamretis 



Sesampai je kat sini, terus tuju surau sebab masa tu dah nak masuk waktu maghrib pun. Seusai solat, dok minum dulu.. sebab ade minum free kihkoh



matiklah minom kopi, mampuih malam takleh tido ni kang (macam le esok sekolah)
Dah setel minom, pegi le cari tempatnye. Turun naik tak jumpe, hawau betul. Rupanye.. alaaaa dekat tepi tu je.. geram sis. Btw. Teater ni ade dua cerita - yg 1st tu tajuknye 2020 (tak silap aku), satu lagi tajuknya Kakak. Aku ingatkan satu je. Aaaaa baeklah. So marilah menonton 2020 dulu.

gelap. ade dua orang yang perform

pastu terang

pastu silau

pastu silau lagi, sakit bijik mata aku. cahaya tu tepat2 tembak kat muka aku. sibbaik ade mamat depan ni, bole la aku tumpang berteduh lulz

dok menari2 tanpa sebarang kata

sis tenggelam dalam arus bisa rindumu belum puasku menyentuh hatimuuuuu 
Ku cuba menghayati sepenuh jiwa namun gagal. Sejam jugak rasanya performance tu. Errr.. k tak paham. Pastu break sementara tunggu setup untuk next performance. Kita minum dulu!! (lagi).

sedap okeh kek cekelat ni. masa snap pic ni osmet aku wasap (haha depan mata pun nak wasap), dia kata ade Ida Nerina belakang aku. okeh. 

sementara menunggu, round2 la jap dalam tu

dan selfie

Ok dah time. Jom masuk.

Masa masuk tu tertanjat aku weh sebab dua orang pelakonnye dah terpacak dalam gelap tu, lampu plak suluh tang muka dorang je. Dah serupa hantuuuuu mujur tak kene lempang. Hahahahaha

haaa macam ni ha. ko tak rasa macam nak terkincin kaaa masuk2 je terserempak dorang ni

yang ni aku pahamlah, storyline jelas

ade dialog hehe

siap ade sub kat belakang in case buduh sangat tak paham kan


Kakak ni kisahnye pasal dua orang maid kat umah orang kaya. Bini orang kaya tu mati dibunuh dek laki dia rasanye, dan dorang ni saksi. Tapi macam biaselah saksi berdiam diri, pastu salah sorang tu siap berangan nak ganti tempat mem dia. Cam hawau. Eh rasanye maid tu ade skendel dengan bos dia tu, kire bersekongkol skali le bunuh. Gitulah kalau tak silap pemahaman aku. Lantaklah bukan masuk pekse pon hahahahahaha

Done semuanya dan sampai umah dalam pukul 1 pagi kot. Ke awal dari tu? Gitulah.

Sekiaaaaaan~~~~