Tuesday, May 16, 2017

1032 : Belated Birthday Celebration With Kakak Ostajah

Salam! Matiklah dah nak puase baru nak sembang pasal ni hahahaha!

Macam tahun2 sebelum ni, memang biaselah aku dengan kakak Ostajah akan berdating nak sambut sebeday memasing yang jatuhnye di bulan yang sama, tarikh yang berbeda, dan tahun apetah lagi mestilah beda jua. Tapi tahun ni lambat sket datingnye sebab memasing dah ade program on January, so kite postponelah ke Februari. Apedehal, kata pun belated, sampai Disember pun kire belated gak laa kan.

Lantas pada cuti Thaipusam 9 Feb aritu, aku pun turun KL lah. Saje nak turun KL, rindewwwww nak menjejak kota metropolitan katako. Kakak ostajah ajak gi Pavi. Marilah kite!

menggunakan pengangkutan awam seperti biasa
Turun kat area Bukit Bintang kot, kakak ostajah dan abam ostaz kutip. Pastu terus dihantar kat depan kedai Nasi Ayam Chee Meng. Aku tatau amende pasal kedai ni, hanya menuruti pihak berkuasa je hahaha!

kedai baruuu je bukak time kitorang sampai. sarapan nasik ayam haa seswatuh betul. segan plak nak snap gambo mekanan sebab tengok kakak ostajah cam lapau nau gayenye lol

Rasanye nasik ayam ni beliau belanje. Haaa yelah. Mekasih sis!

Dari situ, kitorang berjalan(lahsangat, macam lari2 anak je hahaha) ke Pavi. Nak kejaukan tiket wayang. Kitorang decide nak tengok cite The Ring. Ater mahalnye rege tiket, sabo jelah sis. Tapi takpelah, bukan selalu pon kheeennnnn

nampak macam budak2 belakang tu photobomb, padahal tak pun sebenarnye. kebetulan semata

berbaloi laa mahal. kusi selesa giler. ruang kaki pon luas, ehhh pendek kata selesalah. Nora bagi 5 bintang.
Lepas setel menonton, we gais gi mane eh.. solat dulu kot. Pastu baru gi masuk butik itik dUck tu tehehehehe. Aku kan menjakun tak penah masuk kedai mahal2 ni, nebes sistur. Dulu kakak ostajah penah ajak skali, tapi timing plak tak kene. Kali ni aku dah siap rekues awal2 kat dia. Adekah kakak ostajah pemandu pelancong bagi pihak dUck? Hihi

neves selfie dengan tudung mahal lulz
kene paksa posing 

Kakak ostajah tak sambau pape laa plak aritu. Baru nak feeling2 tengok orang soping. Hmmm. Sokay. Kite gi masuk kedai lain plak yakni..

terpaksa curi dari ig sendiri, manetah gambau ni, aku dah delete ke hmmm. tu sebondong beg beso tu bukan aku soping eh. tu segerombolan baju2 kakak ostajah - dia bagi. mekasih sis! kot ade lagi meh la bagi lagi #dasartakmalu #lol

Kat situ pun tak soping ape, aku memang tengok je. Cam kenan gak henbeg Sometime tu tapi nantilah. Sabo ye anak2. Kite try liptik dulu.

suke kaler iye!

kami yang menggayakan tanpa membeli

Done jalan-jalan, yok lah selebret. Kebetulan masa jalan2 cari surau tadi, ternampak kodai DC Super Heroes. Aku pun apalagas, jom kakak!

mine! nama tak ingat.. tapi unik kan ice berbentuk lambang Superman. rasa pun dap dap. harga belas2 kot

ni kakak ostajah punye. aku try untuk figure out apebende bentuk ice dia tapi gagal

ours

red velvet cake. Rm13. ok ok lah, tidaklah sedap giler, namun tidaklah buruk jua rasa ia.



pizza rege RM23. sedapppppp sibbaik ko mahal, kalau tidaaaakkk.. mesti ko murah.



Sambil makan sambil bincang pasal next trip. Bagi-bagi tugas, bincang manje2 je sebab tempat yang nak dipergi tu pun bukanlah jauh nau sampai ke Boston sane (alih-alih sebut Boston dah kenape kau?) 

Selepas #donemakan, aku pun mencadangkan agar dating hari ini dibubarkan. Bukan taknak lelama, tapi ni kang lambat2 kompem bertembung dengan masyarakat Thaipusam, jenuh laa nak berebut naik tren. 

Mekasih kakak ostajah! Jumpe nanti Jumaat ni eh insya Allah hehehehe

4 comments:

tiga lalat said...

menggayakan bibir tak beli pon chantek., kakak ostajah itu lahh., ;p

Masy said...

memang pun hihi

Mya said...

jumpa esok!

Masy said...

jumpe dah! hihi