Monday, July 31, 2017

1042 : #MemuahRaya2017 at Wafa's crib! - Hari Pertama

Salam gais.

Ya Allah sebulan skali je ke pemalas ni update blog? Rembat dengan cemeti kang kapish. Eh tak. Ni kali kedua dalam bulan ni hahahaha! Bzlah lepas raya aritu sebok2 nak audit la ape. So yeah jom cite pasal raya.

Kisahnye.. 15/7 aritu kami Memuah sepakat nak beraya di umah Wafa kat Bahau sanun. So pagi tu aku dengan Anne gerak ke Kajang dulu amek kek, pastu kutip Zona kat KPJ Kajang. Sempat pulak jumpe LilyMoha hahahahhaa tasangke sangat! Pastu terus gerak ke Bahau :)

mestilah sempat saje demi sekeping selpiaq

Sementara nak menyampai umah Wafa tu sempatlah kitorang singgah dua kali kat tepi2 jalan. Beli air la beli itik salai lah hahaha! Alhamdulillah sampai umah Wafa tepat pukul 3 sebagaimana yang telah dijanjikan. Semorang tak sampai lagi so.. marilah kite makan dulu. Aku tak makan banyak kali ni, tatau lah apsal. Mengapakah??

punye la banyak makanan, tapi yang aku dok ulang - nasik impit dengan kuah kacang. dengan ayam masak merah

zona bagi pergelangan tangan. mekasih waaakkk

Tak lama lepas tu Sepol sampai. Pastu tak ingat dak Anul bersama Jard sampai dulu ke or Keri? Tak kisahlah. Yang penting semorang makan dulu buncitkan perot.. Pastu lepas asar baru le start bergambau. Hehe

Aku ubuh gambo ikot suke je ni. Lantaklah eh malas nak susun. Macam le ade orang tengok pon kan haha

antara yang terawal

dorang tak sampai lagi time ni

tetibe dah tukau tudung hahaha










serius!




pilih pilih last2 tertinggal kat umah wafa huhu




posing kat umah jiran









ni masa dorang baru sampai. jard jard kao dah kenapa jardddd



Lepas dah bergambau kat luar (dan kat luar rumah jiran), Wafa ke Iyan tah cakap ade sawah dekat2 sini. Dah la time tu nak maghrib dah tapi ade wegais kisah? (astaghfirulllah) maka berdedailah kitorang naik 2 kete gi kat sawah sanun hahahahah. Anul sefamili jelah tak folo sebab ade budak kecik kan.. 








muka itam terpaksa le suluh dengan henpon!


subhanallah sangat kan




Done bergambau, kitorang pun pulanglah..




mari menyambut besday Wafa dan Zona!


happy bday gais! moga yang baik2 saja untuk korang *hugs*

aku makan kek banyak ni je. pelik kan kan apsal tah?


Wafa bawak kuar cekelat obersi. pun aku jamah sket2 je wat heppen to meeeeee

M for Masyita
Lepas Anul sefamili bersama Jard dan Sepol pulang, kitorang yang tinggal ni meneruskan kehidupan dengan BBQ kambin dan itik salai. Yammeeehh sambil tu mengulang laa makan perkara2 yang Wafa masak siang tadi hehe



Lepas makan, aku dengan Zona menyibuk2 kat dapo tengok Wafa siapkan nutella pod. Sambil tu bergosip2lah wegais sampai pukul 2 pagi. Bersambunglah esok ye!


2 comments:

zonaku said...

muka sememeh aku tetapppppp masuk. haha
eh, pic lompat tu ko edit eh?

Masy said...

zona,
yg mana muka sememeh? heheh

takde pic yg aku edit, malas. hahahahaha